Kiosk

Two kiosks were constructed within our Zoo, their purpose to provide refreshments to the Zoo’s visitors. Simple structures, they were comprised of an elliptical concrete roof slab supported by slender steel columns, beneath which was contained a small store room whose walls do not extend to touch the roof above. The front wall of the store extends as a lower element, wrapping around to form a counter from which the public could be served. The internal space was divided to allow display space at the rear, which was fitted with timber shelving on metal brackets, and at the front behind the glazed timber lattice frame.  The geometry of the store extends either side in the form of low level walls containing open timber lattice frames. The elliptical canopy roof extends well beyond the footprint of the building on all sides, providing shelter for queuing visitors.